Menu

investeer in uw woning

Wat kost een kelder?

Een kelder is een slimme investering: u vergroot direct uw woonplezier én u investeert in de waarde van uw woning. Doordat wij maatwerk leveren, kunnen wij altijd een kelder bouwen die past bij uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

De eerste stap
naar ruimer leven

Een kelder kan in Nederland vrijwel altijd gerealiseerd worden. De prijs van een kelder is afhankelijk van verschillende variabelen, en kan daardoor sterk verschillen. Onze rekenmodule geeft u een indicatie, zodat u meteen een indruk heeft hoe de kosten zich verhouden tegenover de waarde en ruimte die u ervoor terug krijgt.

Gegarandeerde kwaliteit
De rekenmodule

bereken uw kelder

uw huidige woning

Wilt u weten wat uw droomkelder gaat kosten? Vul hier de benodigde gegevens in en u krijgt direct een prijsindicatie. Heeft u vragen over de gevraagde onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op.

uw nieuwe woning

uw nieuwe woning met kelder

Voor dit bedrag krijgt u een volwaardige woonlaag onder uw woning met een oppervlakte ter grootte van uw begane grond. Weten wat precies voor uw woning van toepassing is? Laat een vooronderzoek doen.

Wat u aan extra leefruimte krijgt

Huidige totale woonoppervlakte m2
Oppervlakte nieuwe kelder: m2
Nieuwe totale woonoppervlakte: m2

Wat de kosten zijn voor het bouwen van de kelder

Totaalkosten bouw kelder,-

Wat er veranderd aan uw woningwaarde

Huidige woning waarde,-
Waarde van de nieuwe kelder,-
Nieuwe totale woningwaarde*,-

* Uitgaande van 75% van de waarde van andere verdiepingen.

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis? Maak een afspraak
de eerste stap
een grondig vooronderzoek

Goed vooronderzoek

Om te kunnen bepalen of we op een veilige en efficiënte wijze uw kelder kunnen bouwen, doen wij altijd een vooronderzoek. We bestuderen, samen met onze specialisten, de tekeningen van het huis en analyseren de grond. Ook bekijken we andere gebiedsfactoren, met name de gesteldheid van de grond, het grondwater en de wijze waarop uw huis is gefundeerd.

Inzicht krijgen

Vanaf het moment dat het intakegesprek heeft plaatsgevonden zullen alle bestaande gegevens worden verzameld. Met deze gegevens zullen wij ook een schetsontwerp maken en alle mogelijkheden met u bespreken. Denk hierbij aan daglicht, indeling, ventilatie en de toegang naar de kelder. Dit wordt uitgewerkt in het vooronderzoekrapport dat wij voor u zullen opmaken.

Tijdspad en kosten

Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare informatie zal het uitwerken van het rapport en het schetsontwerp gemiddeld 4 tot 6 weken in beslag nemen. Dit onderzoek wordt door meerdere specialisten uitgevoerd. Voor de gemaakte onkosten van het onderzoek vragen wij een bijdrage van € 1.750,- (inclusief btw).

Resultaat

Op basis van het vooronderzoek ontvangt u van ons een richtprijs (offerte) voor de engineering en de bouw van de kelder (casco). Het schetsontwerp en de rapporten zijn direct ook de basis voor een conceptaanvraag bij de gemeente. Verder zouden de tekeningen goed gebruikt kunnen worden voor een taxatie van het project.